Oppositiepartij DNS vormt zich om tot N-VA Baarle-Hertog

Op 18 januari 2012

Baarle-Hertog was sinds mensenheugenis de enige gemeente in de Kempen waar geen 'nationale' partij in de gemeenteraad zetelde. Er zitten wel partijen van christen-democratische, liberale en linkse strekking in het gemeentebestuur, maar die dragen louter lokale namen als CDK (Christen-Democratische Krachten), DNS (De Nieuwe Samenwerking) en Forum.

Daar komt nu verandering in met de oprichting van een lokale N-VAafdeling.

Geen vierde partij, maar een omvorming van de huidige DNS naar N-VA. "De partijnaam verdwijnt met onmiddellijke ingang van het politieke toneel", zegt gemeenteraadslid Erik van der Vloet van DNS/ N-VA. "De huidige DNS-mandatarissen in de gemeente- en OCMW-raad zetten hun engagement verder vanuit de N-VA-visie. Die sluit sowieso nauw aan bij de eigen visie. Het is in ieder geval de bedoeling om voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober met een eigen N-VA-lijst op te komen."

De mandatarissen onderzoeken momenteel of ze tijdens de lopende legislatuur reglementair onder de nieuwe naam mogen zetelen in de raden, of voorlopig DNS aan moeten houden. HO

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is