De 36ste zomerzoektocht van het Davidsfonds is dit jaar uitgestippeld in Baarle, Merksplas en Hoogstraten

Op 25 juni 2022, over deze onderwerpen: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Cultuur, Toerisme

De jaarlijkse zomerzoektocht van het Davidsfonds is dit jaar uitgestippeld in de Noorderkempen. Deelnemers moeten in Hoogstraten, Merksplas en Baarle op zoek naar antwoorden. Het is de eerste keer dat de zoektocht ook door Nederland komt.

Voor de 36ste editie van de zomerzoektocht klopte het Davidsfonds eerst aan bij Baarle-Hertog. “Bij hen was de interesse gewekt door de enclaves”, vertelt schepen van Toerisme Jeroen Van den Bogaert (N-VA). “Wij zagen het breder en hebben daarom het toeristisch samenwerkingsverband Land van Mark & Merkske erbij betrokken. Zo kun je naast de enclaves ook de kolonies van zowel Merksplas als Wortel en het erfgoed in het centrum van Hoogstraten mee in de kijker zetten. De zomerzoektocht is bovendien een perfecte aanvulling op het bestaande aanbod van het Land van Mark & Merkske.”

De voorbije jaren namen telkens meer dan 10.000 mensen deel aan de zomerzoektocht van het Davidsfonds. “De Noorderkempen zijn voor ons heel belangrijk”, legt regiomanager Kempen Michiel Debie van Toerisme Provincie Antwerpen uit. “De deelnemers van de zoektocht komen hier consumeren en vaak ook logeren. Daarom willen we graag mee promotie voeren.”

Fanatiek

Peter Frison heeft net als de voorbije jaren in opdracht van het Davidsfonds de zomerzoektocht mee samengesteld. “Het is door de enclaves in Baarle een primeur dat je als deelnemer op het traject enkele keren de grens oversteekt. In elk van de drie gemeenten is een wandeling uitgestippeld van 2,5 kilometer. Wie ze combineert met een fietstocht legt 45 kilometer af. De zoektocht bestaat uit een klassieke versie voor de bollebozen en een iets gemakkelijkere voor de hele familie. Elk jaar heb je mensen die heel fanatiek zijn. Iedere deelnemer krijgt er een boekje bij waarin zes bekende mensen over hun ervaringen met de streek vertellen. Onder anderen Lieven Van Gils, Guido Belcanto en Thibault Christiaensen werkten mee”, zegt Peter Frison.

Deelnemen aan de zoektocht kan tot 21 september.

www.dezomerzoektocht.be

 

Bron: Ronny van den Ackerveken

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is