Landbouwsluis aan de Visweg

Op 7 december 2018, over deze onderwerpen: Baarle-Hertog, Mobiliteit, Openbare werken, Verkeer

Van 18 tot en met 20 december gaat de Visweg dicht voor het aanleggen van een landbouwsluis. Deze sluis zal aangelegd worden tussen de Kapelstraat en de Gierlestraat en moet er voor zorgen dat landbouwvoertuigen en fietsers kunnen passeren maar auto’s hier niet langs kunnen.

 

Aangezien landbouwvoertuigen niet toegestaan zijn op de nieuwe randweg rond Baarle door het verschil in snelheid tussen het landbouwverkeer en ander verkeer is het logisch dat hiervoor een oplossing wordt gecreëerd. Want het landbouwverkeer alsnog door het centrum van ons dorp laten rijden is ook geen optie.

 

Waar wringt het schoentje dan? vraagt u zich natuurlijk af.

Aangezien de randweg nog niet rond is zorgt de verharding van de Visweg voor een verlichting van het mobiliteitsprobleem in het centrum.

N-VA Baarle-Hertog en Zondereigen vreest dan ook dat door het sluiten van deze weg voor voertuigen er nog meer verkeer door de Kapelstraat zal komen en er delen van het dorp minder bereikbaar zullen worden. Zeker wanneer we daar de maatregelen rond de vuurwerkverkoop hier nog eens bijtellen namelijk tijdelijk eenrichtingsverkeer invoeren.

 

Daarom heeft N-VA Baarle-Hertog en Zondereigen tegen deze maatregel gestemd tijdens afgelopen gemeenteraad. Wij zijn van mening dat deze beslissing en deze landbouwsluis er pas had moeten komen wanneer de randweg klaar was zodat tijdens de werkzaamheden het centrum van ons dorp bereikbaar blijft voor iedereen en een goede doorstroming van het verkeer mogelijk is.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is