Nieuw tijdperk voor Baarle

Op 7 september 2019, over deze onderwerpen: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Mobiliteit

Maar liefst veertig jaar heeft het geduurd, maar vrijdag is dan toch eindelijk het laatste deel van de randweg rond Baarle geopend. 

Onder grote belangstelling spraken vertegenwoordigers van de gemeenten Baarle-Nassau en -Hertog en de provincies Noord-Brabant en Antwerpen unaniem van een ‘nieuw tijdperk voor beide Baarles’. 

Douaniers

Twee douaniers, een Belgische en een Nederlandse, verrichten op ludieke wijze de opening van de weg, die er voor moet zorgen dat doorgaand (vracht)verkeer voortaan het centrum van het enclavedorp omzeilt. De randweg (5,5 kilometer) doorkruist viermaal een enclave, wat betekent dat als je een complete ronde maakt, je acht keer de grens oversteekt.

Centrum

Het centrum van Baarle-Nassau en -Hertog is de komende jaren aan de beurt en zal gebruiksvriendelijker en veiliger gemaakt worden voor met name voetgangers.

Feest

Zondag is de weg nog afgesloten voor de inwoners en vanaf zondagavond 18.00 u kan al het verkeer terug over de weg waardoor het centrum opnieuw ademruimte krijgt. Groot feest dus voor de enclavegemeente.

 

Bron: BD / Ons Weekblad / RTV

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is