Nieuwe maatregelen tegen vuurwerkoverlast

Op 29 november 2022, over deze onderwerpen: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau
De Gemeente Baarle-Hertog en de Gemeente Baarle-Nassau hebben afspraken gemaakt om de overlast in de directe omgeving van de vuurwerkwinkels zoveel mogelijk te verminderen.

Vanaf begin december komt er een extra parking beschikbaar op privéterrein om zo de parkeerdruk te verminderen. Verkeersregelaars zorgen voor een goede verwijzing naar deze parkeerterreinen. Zij regelen ook de doorstroming van het verkeer. Daarnaast komen er extra afvalbakken en een toiletwagen.

De Politie Regio Turnhout controleert zeer regelmatig op het afsteken van vuurwerk, verkeerd parkeren, het tegen de richting inrijden van de Kapelstraat.
De gemeente Baarle-Nassau kondigt samen met de Politie Basisteam Markdal meer toezicht en handhaving aan in het centrum, specifiek in de Kapelstraat en de Klokkenstraat. Ook komen er meer vuurwerkcontroles.

De politie is 24 uur per dag bereikbaar. De Belgische Politiepost Baarle-Hertog kan je altijd bellen via het telefoonnummer 014 - 69 80 79. De Nederlandse politie is altijd bereikbaar via het nummer 0900 - 88 44.
Wanneer de wijkagenten niet aanwezig zijn, word je automatisch doorverbonden met de Politie regio Turnhout. In noodgevallen bel je 101 of 112.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is