Straatverlichting uit

Op 23 december 2022, over deze onderwerpen: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Mobiliteit, Ruimtelijke ordening, Zondereigen

Ook de gemeenten Baarle-Hertog en Baarle-Nassau verwachten het komend jaar een hogere energierekening. Daarom gaan de gemeenten vanaf januari 2023 maatregelen nemen om energiekosten te besparen.

De Gemeente Baarle-Hertog zal begin januari de straatverlichting tussen 23.00 en 05.00 uur volledig doven, behalve vrijdag- en zaterdagnacht. Met deze maatregel wordt bijna 40% minder energie verbruikt. Netbeheerder Fluvius plant deze omschakeling in de eerste week van januari.

Gemeente Baarle-Nassau kiest er niet voor om de straatverlichting ’s nachts te doven. Baarle-Nassau is voor het uitschakelen van de openbare verlichting afhankelijk van Enexis Netbeheer. Technisch is het te complex voor de Nederlandse netbeheerder om de straatverlichting te doven.

De lantaarnpalen in Zondereigen worden nu nog ’s nachts gedimd, maar zullen vanaf de eerste week van januari ook gedoofd worden vanaf 23.00 uur tijdens de week en op zondagavond. ’s Avonds worden ze geleidelijk gedimd van 20.00 tot 23.00 uur en ’s ochtends gaan ze geleidelijk sterker branden van 04.00 tot 06.00 uur.

Meer info op:
https://www.baarle-hertog.be/doven-straatverlichting
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is