Toeristische diensten Land van Mark & Merkse en De Baronie creëren ‘7 bijzondere grensgevallen’: unieke fietstochten in de grensregio

Op 18 maart 2022, over deze onderwerpen: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Cultuur, Toerisme, Zondereigen
Het toeristische samenwerkingsverband Land van Mark & Merkske heeft samen met Toerisme Baronie in Nederland een gloednieuwe fietsbrochure uitgewerkt. In de brochure zijn zeven ‘bijzondere grensgevallen’ uitgestippeld.
 
De toeristische diensten van Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau werken al enkele jaren samen onder de naam van Land van Mark & Merkske. Afgelopen winter hadden ze nog een originele culinaire bierwandeling. “Toeristen letten niet op grenzen”, vertellen Lammert Westra van Toerisme De Baronie, wethouder Nico Sommen van Baarle-Nassau, Jeroen van den Bogaert van Baarle-Hertog (N-VA), Monique Quirynen van Merksplas (Leefbaar Merksplas) en Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft). “We willen beiden nog meer mensen naar onze streek halen en hier meerdere dagen doen verblijven.”
 
Zeven fietsroutes
Om net dat speciale van de grens in de verf te zetten, werden zeven unieke fietsroutes uitgestippeld: 7 Bijzondere Grensgevallen. De routes gaan allemaal langs fietsknooppunten zowel in België als Nederland met onderweg telkens een aantal bezienswaardigheden. De brochure is te koop bij de toeristische diensten van elke gemeente.
 

1. Over de grens met Vincent (Van Gogh): 56 kilometer over Hoogstraten, Meersel-Dreef, Rijsbergen en Zundert.

2. Grenzeloos proeven: 54 kilometer over Hoogstraten, Meersel-Dreef, Strijbeek, Chaam en Meerle

3. Langs de watergrens: 59 kilometer over Hoogstraten, Rijkevorsel, Sint-Lenaarts, Sint-Job-in-‘t-Goor en Maria-ter-Heide

4. Erfgoed zonder Grenzen: 56 kilometer over Hoogstraten, Wortel, Baarle-Hertog/Nassau, Merksplas en Rijkevorsel

5. Sporen langs de grens: 54 kilometer over Merksplas, Baarle-Hertog/Baarle-Nassau, Weelde en Turnhout

6. Onbegrensde strijd in de lucht: 47 kilometer over Baarle-Hertog/Baarle-Nassau, Alphen, Riel en Gilze

7. Natuur kent geen grenzen: 46 kilometer over Baarle-Hertog/Baarle-Nassau, Chaam, Ulvenhout, Meersel-Dreef, Ulicoten.

 

Bron: HLN - Toon Verheijen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is